"Rząd zrobił to świadomie i celowo"
"Nie wszyscy restauratorzy są w euforii w związku z otwieraniem ogródków".
Jedna z najbardziej poszkodowanych, przez pandemię branż, ma być wkrótce częściowo otwarta...
Jednak część restauratorów i tak nie patrzy w przyszłość z optymizmem.
- Otwarcie jest spóźnione. Zwróćmy uwagę, że długi weekend majowy, mamy stracony. Rząd zrobił to świadomie i celowo - mówił w TOK FM Sławomir Grzyb, sekretarz generalny zarządu Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej.
Od połowy maja restauracje, bary i kawiarnie będą mogły obsługiwać gości w ogródkach, a pod koniec miesiąca również w środku, ale udostępniając jedynie połowę miejsc.
Jak jednak mówił, w TOK FM Sławomir Grzyb, sekretarz generalny zarządu Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej, choć rząd otwiera gastronomię, to restauratorzy nie skaczą z radości.
- W branży nie ma radości, bo bardzo wielu restauratorów, nie doczekało otwarcia ze względu na fakt, że nie otrzymali obiecanej pół roku temu, pomocy od rządu - stwierdził.
Więcej - https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103090,27031064,rzad-zrobil-to-swiadomie-i-celowo-restauratorzy-nie-sa-w-euforii.html
Źródło: tokfm.pl.
Oprac. Stanisław Cybruch
celowo, euforia, gastronomia, Grzyb, obiecana, optymizm, otwarcie, restauracja, rząd, świadomie, zrobił,
Komentarze
Prześlij komentarz